UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather then

MailEnable Exchange ActiveSync (EAS) - for EAS enabled devices (including iPhone, Windows Phone 7, Android, Nokia, etc).
Post Reply
onemancrew
Posts: 8
Joined: Sat Jul 21, 2012 11:22 am

UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather then

Post by onemancrew » Thu Jul 26, 2012 10:06 am

I am using MailEnable Enterprise Premium: Version 6.56
subject of this post: UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather then human text


Installed Product: MailEnable Enterprise Premium Edition (V6)

I encounter an issue with MailEnable ActiveSync.
When I create a new Calendar event through Iphone , and I type something in hebrew language then I see it AS "=?UTF-8?Q?="

How to resolve this issue ? Does Version 6.56 of MailEnable Premium already include all patches related to MailEnable ActiveSync ?

which debug files content I need to publish here in the forum for developers being able to make drill down into the issue ?

MailEnable
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Re: UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather t

Post by MailEnable » Mon Aug 06, 2012 11:14 pm

Thanks for reporting this.
The problem is a known issue and requires an update to the MAPI client (it does not understand the encoding).
A patch for the MAPI client will be available shortly.
Regards, Andrew

ahmvdm
Posts: 1
Joined: Thu Oct 11, 2012 2:35 pm

Re: UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather t

Post by ahmvdm » Fri Oct 12, 2012 6:14 am

I am using MailEnable Enterprise Edition: Version 6.60
subject of this post: UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather then human text

I encounter an issue with MailEnable ActiveSync.

iphone or ipad e-mail when new e-mail content does not show Turkish characters.

In fact, the name of the sender of mail at their end if you have Turkish characters,%)? * As the characters adds.


I would ask you to make the necessary checks.

How can I solve this problem?

Note: There is no problem on the Outlook.

MailEnable
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Re: UTF-8 code is displayed on the level of Outlook rather t

Post by MailEnable » Mon Oct 22, 2012 1:43 pm

What version of the Outlook Connector are you using. I suggest updating to the latest version.
I also suggest updating to the 6.61 release of the server as well (but the UTF8 issue you mention sounds like you have an outdated Outlook Connector).
Regards, Andrew

Post Reply