Search found 62 matches

by privateland
Fri Sep 01, 2023 12:50 pm
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: "Downgrade" from ME Professional 10 to Enterprise V9
Replies: 0
Views: 28666

"Downgrade" from ME Professional 10 to Enterprise V9

Hi I am running ME Professional V10 on Server A but I would like to move it to a new server B and use my previous ME Enterprise V9 on server A with around half a dozen domains and make it available as a fallover in the event of server B having any downtime. If I uninstall ME Pro on server A and inst...
by privateland
Mon Aug 28, 2023 10:17 am
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: Indexing service failed to start
Replies: 3
Views: 20545

Re: Indexing service failed to start

Very strange. I reinstalled the program, MEMIS.EXE was restored to it's rightful place, and the service started.
:)
Moot point, but its absence is confusing. All's well that ends well tho', so thanks for the help :-)
by privateland
Mon Aug 28, 2023 8:47 am
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: Indexing service failed to start
Replies: 3
Views: 20545

Re: Indexing service failed to start

Hi
The path is Mail Enable\bin64\MEMIS.EXE, but the file is not in the directory. It is a new installation.
I have searched for MEMIS.EXE in the Mailenable directories, but it's not there. Reinstall?
by privateland
Mon Aug 28, 2023 12:40 am
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: Indexing service failed to start
Replies: 3
Views: 20545

Indexing service failed to start

Hi
I can't get the indexing service to start on ME Professional 10.47.
Error thrown is that the file Nemis.exe can't be found at it's prescribed location after installing the package.
Any clue as to why the file should be missing?
Regards
John
by privateland
Thu Mar 09, 2023 6:33 pm
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: Losing connection to client machine
Replies: 2
Views: 3170

Re: Losing connection to client machine

Philb
Thanks for the reply. Yes, it seems very weird. First thought was a DNS problem, but the IP address is fine.
I have assumed it has something to do with the auth process.

The WP stuff is sending direct from WP SMTP plugin

Cheers
John.
by privateland
Wed Mar 08, 2023 10:19 am
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: Losing connection to client machine
Replies: 2
Views: 3170

Losing connection to client machine

Hi folks One of my clients websites is on an Ubuntu server with some webforms sending acknowledgement mails to his customers. He is using Postfix, and the mails are being relayed to my ME server for sending. The Ubuntu server also has a Wordpress site which sends mails through my ME Server without p...
by privateland
Tue Mar 07, 2023 11:20 am
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: LetsEncrypt SSL Cert Permissions
Replies: 8
Views: 8006

Re: LetsEncrypt SSL Cert Permissions

I am running ME Enterprise V9 on one of my servers. Never had a problem with this until I upgraded to Windows Server 2022. I have created certs in the Windows personal Cert Store in the past and all have worked without issue. Tens of renewals for each certificate have also worked seamlessly. Since ...
by privateland
Tue Mar 07, 2023 11:18 am
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: LetsEncrypt SSL Cert Permissions
Replies: 8
Views: 8006

Re: LetsEncrypt SSL Cert Permissions

If the "Manage Private Keys" menu item is missing it means that the certificate does not have a private key and cannot be used. So you would need to delete and import the certificate again with the private key. Thanks for the feedback. Then it simply means Let's Encrypted SAN multi-host SSL auto-re...
by privateland
Tue Feb 14, 2023 8:37 am
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: LetsEncrypt SSL Cert Permissions
Replies: 8
Views: 8006

Re: LetsEncrypt SSL Cert Permissions

Wee bump for this one. Anyone experienced tis behaviour?
Trying to ascertain whether its a Windows server 2022 problem or a glitch in ME
by privateland
Mon Feb 06, 2023 1:25 pm
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: Failure to resolve DNS
Replies: 4
Views: 4351

Re: Failure to resolve DNS

Hi Ian
Thanks for the reply. Yes, I can find both domains using ping on the command line. Nslookup confirms the correct DNS server is set.

Regards
John
by privateland
Mon Feb 06, 2023 12:07 pm
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: LetsEncrypt SSL Cert Permissions
Replies: 8
Views: 8006

Re: LetsEncrypt SSL Cert Permissions

For information, the IME_SYSTEM account has full permissions on the personal store branch (and sub-keys) in the registry.
Yet the creation and renewal processes of each certificate does not apply these permissions when the cert is loaded into the store.
by privateland
Mon Feb 06, 2023 11:08 am
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: LetsEncrypt SSL Cert Permissions
Replies: 8
Views: 8006

LetsEncrypt SSL Cert Permissions

I am running ME Enterprise V9 on one of my servers. Never had a problem with this until I upgraded to Windows Server 2022. I have created certs in the Windows personal Cert Store in the past and all have worked without issue. Tens of renewals for each certificate have also worked seamlessly. Since I...
by privateland
Tue Jan 24, 2023 11:46 am
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: Failure to resolve DNS
Replies: 4
Views: 4351

Re: Failure to resolve DNS

Anyone?
by privateland
Mon Jan 23, 2023 10:16 am
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: ME Pro Purchase
Replies: 1
Views: 7314

ME Pro Purchase

Hi Folks I currently run ME Enterprise v9, but I think it is over-engineered for my requirements. I am considering "upgrading" to Mailenable Professional v10, but I want to be absolutely sure the product is appropriate for my requirements. I run a mailserver with about 14 different domains/postoffic...
by privateland
Sat Jan 21, 2023 2:10 pm
Forum: MailEnable Enterprise Edition
Topic: False Username/Password problem
Replies: 5
Views: 4941

Re: False Username/Password problem

Appreciate that Skandiacloud Hosting.

Will take your advice

Cheers
John