Cant create/configure imap ID in outlook 2010 with mailenable Prof. 9.83

Discussions on webmail and the Professional version.
Post Reply
mastercomputech
Posts: 7
Joined: Mon Jul 08, 2019 10:49 am

Cant create/configure imap ID in outlook 2010 with mailenable Prof. 9.83

Post by mastercomputech » Fri Dec 27, 2019 11:59 am

HI,
We are using mailenable Prof. ver 9.83 and are not able to create/configure imap email ID in Outlook 2010.

1. If I use encryption method 'None' with i/c port 143 it throws error after long time " Something went wrong and outlook coudn't set up your account. Please try again. If problem persists contact your email admin"

2. If I use encryption method 'SSL/TLS' with i/c port 993 it says "we cant connect to incoming (IMAP) server using specified encryption method. Please check the incoming IMAP settings and try again."

Regards,
Anupam Wadekar
Attachments
imap-error1.JPG
error-snapshot
imap-error1.JPG (25.29 KiB) Viewed 1121 times
imap-settings1.JPG
imap-settings
imap-settings1.JPG (32.49 KiB) Viewed 1121 times

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9027
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Cant create/configure imap ID in outlook 2010 with mailenable Prof. 9.83

Post by MailEnable-Ian » Thu Jan 23, 2020 1:06 am

Hi,

Try and get non secure port for IMAP (143) working first. Are you able to telnet to the servers IP address on port 143 from a remote client machine? If you are unable to connect via a telnet session then the problem will be a firewall blocking in the inbound connection o that port.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Post Reply