SPF problem (loop error)

Discussions on webmail and the Professional version.
Post Reply
mammdo
Posts: 35
Joined: Tue Nov 16, 2004 7:21 pm
Location: México

SPF problem (loop error)

Post by mammdo » Thu Mar 10, 2005 9:55 pm

Hi today I received a messege forgering my domain send it to my domain, heare are de headers:

Code: Select all

Received: from localhost.localdomain ([63.211.98.2]) by myserver.com with MailEnable ESMTP; Thu, 10 Mar 2005 15:03:54 -0600
Received: from mydomain.com ([10.1.250.247])
	by localhost.localdomain (8.11.6/8.11.6) with SMTP id j2AL7gf29866
	for <arnold_dreef@mydomain.com>; Thu, 10 Mar 2005 16:07:42 -0500
Message-ID: <04f401c525b5$0a06c621$8a6005cf@alliant>
From: "Chloe J. Yankovic" <arnold_dreef@mydomain.com>
To: <arnold_dreef@mydomain.com>
Subject: Re:
Date: Thu, 10 Mar 2005 15:07:58 -0600
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
	boundary="----=_NextPart_0DD_44951D8E.7797942E"
X-Priority: 3
X-Mailer: SMTP
Received-SPF: unknown (myserver.com: error in processing during lookup of domain of mydomain.com: Include loop detected)
	client-ip=63.211.98.2
X-RCPT-TO: <arnold_dreef@mydomain.com>
The address arnold_dreef@mydomain.com doesn't exist
This IP 63.211.98.2 is not on my server

This is My SPF zone: v=spf1 a mx ip4:x.x.x.x/32 include:myserver.com -all

I received this message because i had Catch all enabled.

Why when some one is forgering my domain pass if send to my domain?

MartynK
Posts: 1364
Joined: Sat Dec 28, 2002 1:12 am
Location: Hong Kong

Post by MartynK » Fri Mar 11, 2005 1:33 am

If I have understood your question properly, I think emails to your local domains from your local domains are not included in SPF checking as you know they should pass as they are local !!!

I am not sure though if the above statement is correct for both authenticated and non authenticated SMTP emails as I have not looked.

mammdo
Posts: 35
Joined: Tue Nov 16, 2004 7:21 pm
Location: México

Post by mammdo » Fri Mar 11, 2005 6:25 am

I understand that but, the option in SPF properties says local IP addresses not domains, and that IP is not mine.

And finally I not have enabled Pass local IP addresses option

Post Reply