MailEnable Pro Webmail HTTP 404

Discussions on webmail and the Professional version.
Post Reply
Pathis
Posts: 6
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 pm

MailEnable Pro Webmail HTTP 404

Post by Pathis » Tue Mar 22, 2005 8:58 pm

Hello,

First off... I'm not terribly advanced in the world of mail servers. I'm setting one up for our small business. I setup MailEnable Professional so I could have the WebMail capability, but I am unable to reach the log on screen. I type in http://myserveraddress/MEWEBMAIL and I get the HTTP 404 - File not found screen.

I am able to goto http://myserveraddress and I am able to retrieve by POP.

Does anybody have a good place to start with this?

Thanks,

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9227
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Wed Mar 23, 2005 12:04 am

Hi,

You will need to navigate to Servers>localhost>Services>Webmail in the Mailenable administration program and right click webmail to open the prooperties window. In the opening window click on "Site configuration" button to open the site list with your confiured websites on the server. Ensure that webmail has been installed for the website you are trying to connect with.

More information can be found in this KB article: http://www.mailenable.com/kb/Content/Ar ... D=me020142

regards,

Pathis
Posts: 6
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 pm

Post by Pathis » Wed Mar 23, 2005 1:58 pm

I did as you suggested, and I found that the Webmail had a description of Installed. However it also said "Stopped". Is this of any relevance?

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9227
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Thu Mar 24, 2005 1:08 am

Hi,

You will need to navigate to IIS Manager in Control Panel>Administrative tools and start the IIS service for any of your websites configured in IIS.

regards,

Pathis
Posts: 6
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 pm

Post by Pathis » Thu Mar 24, 2005 2:16 pm

How do I do that if I am using Apache as my web server software? If I try to start the web service in IIS, I get an "Address already in use" error.

Thanks,

Pathis
Posts: 6
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 pm

Apache

Post by Pathis » Mon Mar 28, 2005 3:41 pm

Does anybody know if MailEnable's Webmail service can be used if you are hosting with Apache?

MailEnable-Ben
Posts: 5858
Joined: Fri Jan 16, 2004 6:49 am
Location: Melbourne

Post by MailEnable-Ben » Tue Mar 29, 2005 7:23 am

No the Webmail app/service will not work with Apache.
Regards,

Product Services
MailEnable Pty Ltd

To keep track of all ME company updates and version releases you should subscribe to the MailEnable list at http://www.mailenable.com or the RSS feed http://www.mailenable.com/rss.

Post Reply