mailBoxCreate.AddMailbox() =0 and mailbox is not created

shobhit
Posts: 6
Joined: Thu Sep 17, 2009 2:57 pm
Contact:

mailBoxCreate.AddMailbox() =0 and mailbox is not created

Postby shobhit » Thu Sep 17, 2009 8:18 pm

Hi

i m using mailenable code in dotnet webservice. and mailbox creating code is work on local system. mailBoxCreate.AddMailbox() return 1 and mailbox is created.
but on my server mailBoxCreate.AddMailbox() return 0 and mailbox is not created.

Any read write permission on mailenable folder on the server.

pls give me the solution.

Thanks

MailEnable
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Postby MailEnable » Thu Sep 17, 2009 9:57 pm

The issue will almost certainly be permissions. It is likely that identity of your .net application does not have permission to the config directory.

You can run filemon/process mon and determine what is occuring. Your windows event log may have the error reported.
Regards, Andrew

shobhit
Posts: 6
Joined: Thu Sep 17, 2009 2:57 pm
Contact:

mailBoxCreate.AddMailbox() return 0 and mailbox is not creat

Postby shobhit » Fri Sep 18, 2009 3:07 pm

Hi

thanks for reply
i m using Mailenable Stanard Version.

i have already given the permission on mailenable /config folder.

i have Window server 2003 and my windows event log may have the error reported.

ERROR-

The description for Event ID ( 10000 ) in Source ( MailEnable ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: MailEnable Postoffice Service error: 5, Timed out waiting to block for POSTOFFICES\iscreenwriter.com\MAILBOX..


Pls give the solution.

Thnaks

programador
Posts: 5
Joined: Wed Dec 30, 2009 12:12 pm

Re: mailBoxCreate.AddMailbox() =0 and mailbox is not created

Postby programador » Wed Dec 30, 2009 12:23 pm

hi, I have the same problem

do you know the solution?

Thanks

MailEnable
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Re: mailBoxCreate.AddMailbox() =0 and mailbox is not created

Postby MailEnable » Wed Dec 30, 2009 1:50 pm

Assuming there is no problem with the code itself, the issue is most likely that the security identify of your application does not have access to the MailEnable Config directory. If you are running a web application, then it will be either the IIS anon user, ASPNET account or the identify of the application pool that your web site is running under (depending on the O/S and IIS version / config).

If you check your event log, there may be an indication as to any failure.

Did you run filemon/processmon and check if there are any access denied errors occuring?
Regards, Andrew

programador
Posts: 5
Joined: Wed Dec 30, 2009 12:12 pm

Re: mailBoxCreate.AddMailbox() =0 and mailbox is not created

Postby programador » Wed Dec 30, 2009 2:48 pm

Thanks,
i don't read this:
i have already given the permission on mailenable /config folder.


With this, my code run.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests