Api Mail Enable v4.0

laufquen
Posts: 2
Joined: Fri Oct 02, 2009 8:00 pm

Api Mail Enable v4.0

Postby laufquen » Fri Oct 02, 2009 8:02 pm

Dears:

We have some troubles related to the API of Mail Enable V4. The present configuration has been mounted on Windows 2008 x64 + SQL 2008. Previous configuration of the application (Apis V3.6) had a perfect performance.
We are running an application developed in Visual Studio 2005 c# used to create, delete, lock or unlock accounts created in Mail Enable. The trouble is that any time we delete or lock an account, the application doesn´t modify the data base properly, meaning it doesn´t lock or erase those records on SQL 2008, and consequently the accounts can still be acceded. Accounts disappear or are shown as locked in the Mail Enable Manager Panel, but the action isn´t actually replicated in SQL.

Part of the code:

MailEnable.Administration.Mailbox mailboxdelete = new MailEnable.Administration.Mailbox();
mailboxdelete.Postoffice = "lq.com.ar";
mailboxdelete.MailboxName = dario12;


int lresult = mailboxdelete.GetMailbox();
if (lresult == 1)
{


int mailresult = mailboxdelete.RemoveMailbox();

Thanks, for your times :)

MailEnable
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Postby MailEnable » Fri Oct 02, 2009 10:35 pm

The underlying API has not changed in version 4, so the problem is most likely caused by some other factor.

Below are some questions that will provide more insight as to the problem:

1. Are there any indications of the error in the mailenable diagnostic report or windows event log?

2. Are you able to reproduce the behaviour every time?
(If it happens every time then the issue is likely to releate to the c# application identity not having correct permissions to DB). ie: whoever is running the application will require full access to the mailenable db.
Regards, Andrew

laufquen
Posts: 2
Joined: Fri Oct 02, 2009 8:00 pm

Postby laufquen » Mon Oct 05, 2009 1:56 pm

thanks for the reply Andrew, but the application has full permissions on the database, remember that on version 3.6 the application works fine, but over version 4.0 the application makes no changes in the database.
No errors in eventlog or MailEnable diagnostic report, any suggestions?

MailEnable wrote:The underlying API has not changed in version 4, so the problem is most likely caused by some other factor.

Below are some questions that will provide more insight as to the problem:

1. Are there any indications of the error in the mailenable diagnostic report or windows event log?

2. Are you able to reproduce the behaviour every time?
(If it happens every time then the issue is likely to releate to the c# application identity not having correct permissions to DB). ie: whoever is running the application will require full access to the mailenable db.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests