Problems With Deleting PostOffices

Cyberprog
Posts: 57
Joined: Mon Aug 19, 2002 9:48 pm
Location: Bristol, UK

Problems With Deleting PostOffices

Postby Cyberprog » Sun Aug 25, 2002 5:44 am

I notice that when i create a PostOffice with the AddPostOffice() command it creates all the required entries and folders.

*However* when I remove the PostOffice with the RemovePostOffice() command (i think) the Folder does not go. It also messes up the folder permissions so that I'm not then able to delete the folder using the FileSystemObject.

My setup is such:

Dual Pentium 3 - 500
Windows 2000 Server (SP3) running my Control Panel
ASP Frontend with an SQL Server 2000 (SP2) backend.
256Mb Ram (development, production will be 1GB)
Pair of Mirrored 40GB IBM Drives Split 10/30
MailEnable Pro.

I am planning on creating a PostOffice for each Control Panel User, this would be the same as the webs that will be created in IIS. It also creates a folder structure.+
British Airways billboard ad: Breakfast in London, lunch in New York.
Spraycan addition: Luggage in Bermuda.

Cyberprog
Posts: 57
Joined: Mon Aug 19, 2002 9:48 pm
Location: Bristol, UK

Postby Cyberprog » Thu Aug 29, 2002 10:31 am

hello!
British Airways billboard ad: Breakfast in London, lunch in New York.
Spraycan addition: Luggage in Bermuda.

Admin
Site Admin
Posts: 795
Joined: Mon Jun 10, 2002 6:31 pm
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Postby Admin » Thu Aug 29, 2002 2:12 pm

This is by design. If you remove the post office via the API you need to delete the directories as well. The MailEnable administration objects basically just work with the files in the Config directory, and may create initial paths that are required (i.e. data deletion needs to be done manually).

There are no folder permission changes (from memory I think the remove post office function just removes the post office entry from the POSTOFFICE.TAB), so this may be another issue. I'd need more details about the error and the permission changes in order to help here.

Cyberprog
Posts: 57
Joined: Mon Aug 19, 2002 9:48 pm
Location: Bristol, UK

Postby Cyberprog » Fri Aug 30, 2002 6:06 am

No error occurs with the PostOffice API, but the FSO Delete fails silently due to the permissions problem. The error raised is:

"The permissions on <folder> are incorrectly ordered which may cause some entries to be ineffective. Press OK to sort the permissions correctly, or Cancel to reset the permissions."
British Airways billboard ad: Breakfast in London, lunch in New York.
Spraycan addition: Luggage in Bermuda.

MailEnable
Site Admin
Posts: 4441
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Postby MailEnable » Fri Aug 30, 2002 6:32 am

CP,

kinda complicated but ... I can only assume that you are trying to automate the deletion of postofices from the IIS. In this case you need to ensure that the security context in which the MEAOPO component is running has the permissions to delete the folder.

In short your probably better off to write a wrapper that calls MEOAPO from within COM+ and set the identify to IME_ADMIN OR change the permisions on the postoffices root to grant the correct access to the account in which you are attempting to delete with.

Cheers,

Dave
Regards, Andrew

Cyberprog
Posts: 57
Joined: Mon Aug 19, 2002 9:48 pm
Location: Bristol, UK

Postby Cyberprog » Fri Aug 30, 2002 7:07 am

The Control Panel is running within an Admin User. (Has to in order to use the ADSI Stuff...)
British Airways billboard ad: Breakfast in London, lunch in New York.
Spraycan addition: Luggage in Bermuda.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests