Help Requested Setting up TLS/SSL in ME for Google Apps

Discussion forum for Enterprise Edition.
Post Reply
Allen
Posts: 16
Joined: Thu Jan 22, 2004 12:47 pm
Location: Silver Spring, MD

Help Requested Setting up TLS/SSL in ME for Google Apps

Post by Allen » Thu Dec 09, 2010 1:32 pm

Hello,

We are using ME Enterprise version 3.63. I need to set up ME for TLS/SSL to work properly w/ Google Apps. I've searched the KB articles some, but do not see a step-by-step set of directions for enabling TLS/SSL. As we have a fairly large number of post offices on this mail server, I'd like to find some good directions and or instructions for enabling TLS/SSL in ME. Do any exist that I've missed?

Thank you and best wishes.
Allen Burnett
Storm Technologies Group, LLC

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9218
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Help Requested Setting up TLS/SSL in ME for Google Apps

Post by MailEnable-Ian » Fri Dec 10, 2010 12:56 am

Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Allen
Posts: 16
Joined: Thu Jan 22, 2004 12:47 pm
Location: Silver Spring, MD

Re: Help Requested Setting up TLS/SSL in ME for Google Apps

Post by Allen » Fri Dec 10, 2010 12:53 pm

Hello Ian,

Thank you for your reply and how are you doing?

I do not need help setting up the SSL for IIS (famous last words lol), but for ME Enterprise version 3.63. Are there any detailed instructions for doing this in ME?

Thank you and best wishes.
Allen Burnett
Storm Technologies Group, LLC

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9218
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Help Requested Setting up TLS/SSL in ME for Google Apps

Post by MailEnable-Ian » Mon Dec 13, 2010 1:37 am

Hi,

I'm good thanks. The reason why I referred you to those articles is so that you can create a self signed SSL certificate to be used for the MailEnable services. Or alternatively you can purchase an SSL certificate. EG: verisign etc.

Once you have obtained an SSL certificate and configured MailEnable to use SSL (Please refer to the docs) then you can enable TLS within the SMTP properties. But you need to setup SSL first in order for TLS to work.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Post Reply