MailEnable WebMail Responsiveness Error

Discussion forum for Enterprise Edition.
rfwilliams777
Posts: 1312
Joined: Thu Nov 11, 2004 5:26 pm
Location: Kingsville, Texas

MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by rfwilliams777 » Mon Jun 09, 2014 12:42 pm

MailEnable WebMail Responsiveness

MailEnable WebMail is not responding.

MailEnable WebMail Responsiveness: Encountered an error: Timed out waiting for expected response; received:
HTTP/1.1 404 Not Found
Content-Type: text/html; charset=us-ascii
Server: Microsoft-HTTPAPI/2.0
Date: Mon, 09 Jun 2014 12:15:56 GMT
Connection: close
Content-Length: 315

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN""http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE>Not Found</TITLE>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" Content="text/html; charset=us-ascii"></HEAD> <BODY><h2>Not Found</h2> <hr><p>HTTP Error 404. The requested resource is not found.</p> </BODY></HTML>


What does this mean and how can I resolve this? Me Ent 8.51
Robert Williams, Owner
www.WWSHosting.net
#1 in MailEnable Business-Class Email Hosting - Switch to Williams Web Solutions and get your first 2 months FREE!
We can be hired to help you with your Mail Enable server, too!

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8951
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by MailEnable-Ian » Tue Jun 10, 2014 1:16 am

Hi,

Will need to know when the error occurs and what actions took place prior to the timeout. Does it occur on a specific message? Does it occur for all mailboxes? Does it occur only on specific browsers? Are there any Windows event log errors on the server related to the timeout?
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

rfwilliams777
Posts: 1312
Joined: Thu Nov 11, 2004 5:26 pm
Location: Kingsville, Texas

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by rfwilliams777 » Tue Jun 10, 2014 5:50 pm

Ian,
I don't have an answer to those questions. All I know is I received an email notification from the server and nothing was identifiable. I have not received another message since.
Robert Williams, Owner
www.WWSHosting.net
#1 in MailEnable Business-Class Email Hosting - Switch to Williams Web Solutions and get your first 2 months FREE!
We can be hired to help you with your Mail Enable server, too!

rfwilliams777
Posts: 1312
Joined: Thu Nov 11, 2004 5:26 pm
Location: Kingsville, Texas

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by rfwilliams777 » Tue Jun 10, 2014 6:09 pm

Spoke too soon. Just got another one.
MailEnable WebMail Responsiveness

MailEnable WebMail is not responding.

MailEnable WebMail Responsiveness: Encountered an error: Timed out waiting for expected response; received:
HTTP/1.1 404 Not Found
Content-Type: text/html; charset=us-ascii
Server: Microsoft-HTTPAPI/2.0
Date: Tue, 10 Jun 2014 17:52:53 GMT
Connection: close
Content-Length: 315

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN""http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE>Not Found</TITLE>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" Content="text/html; charset=us-ascii"></HEAD> <BODY><h2>Not Found</h2> <hr><p>HTTP Error 404. The requested resource is not found.</p> </BODY></HTML>
Robert Williams, Owner
www.WWSHosting.net
#1 in MailEnable Business-Class Email Hosting - Switch to Williams Web Solutions and get your first 2 months FREE!
We can be hired to help you with your Mail Enable server, too!

rfwilliams777
Posts: 1312
Joined: Thu Nov 11, 2004 5:26 pm
Location: Kingsville, Texas

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by rfwilliams777 » Thu Jun 12, 2014 6:08 pm

Still getting that error at least once a day.
Robert Williams, Owner
www.WWSHosting.net
#1 in MailEnable Business-Class Email Hosting - Switch to Williams Web Solutions and get your first 2 months FREE!
We can be hired to help you with your Mail Enable server, too!

mobiwoom
Posts: 5
Joined: Wed Jun 11, 2014 6:26 am

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by mobiwoom » Mon Jun 16, 2014 4:33 pm

same thing to us ...
seems to happen when we log in to our web server

MailEnable WebMail Responsiveness

MailEnable WebMail is not responding.

MailEnable WebMail Responsiveness: Encountered an error: Timed out waiting for expected response; received:
HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Mon, 16 Jun 2014 16:27:51 GMT
Server: Apache/2.2.24 (Win32) mod_ssl/2.2.24 OpenSSL/0.9.8y mod_fcgid/2.3.7
Content-Length: 353
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN"> <html><head>
<title>404 Not Found</title>
</head><body>
<h1>Not Found</h1>
<p>The requested URL /Mondo/lang/sys/login.aspx was not found on this server.</p> <hr>
<address>Apache/2.2.24 (Win32) mod_ssl/2.2.24 OpenSSL/0.9.8y mod_fcgid/2.3.7 Server at mewebmail.localhost Port 80</address> </body></html>

cfdynamics
Posts: 128
Joined: Mon May 24, 2010 2:27 pm

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by cfdynamics » Tue Jun 24, 2014 2:24 pm

I just upgraded 3 servers (windows 2008 R2) to the most current and am getting this same report from one of the 3. I found this in the webserver log coinciding with the most recent error:

2014-06-24 13:43:23 69.56.157.26 POST /Microsoft-Server-ActiveSync Cmd=Sync&User=USERNAME HERE&DeviceId=SEC1D00A32CB5EAC&DeviceType=SAMSUNGSMG900V 443 - 74.177.160.6 SAMSUNG-SM-G900V/101.40402 404 0 2 78

Active Sync is not configured on any of the servers.
Kent Runyan
CFDynamics.com
Providing World Class Hosting Solutions for over two decades.

rfwilliams777
Posts: 1312
Joined: Thu Nov 11, 2004 5:26 pm
Location: Kingsville, Texas

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by rfwilliams777 » Tue Jun 24, 2014 4:20 pm

It seems that the error might occur when server load (ME load) peaks.
Robert Williams, Owner
www.WWSHosting.net
#1 in MailEnable Business-Class Email Hosting - Switch to Williams Web Solutions and get your first 2 months FREE!
We can be hired to help you with your Mail Enable server, too!

rfwilliams777
Posts: 1312
Joined: Thu Nov 11, 2004 5:26 pm
Location: Kingsville, Texas

MailEnable WebMail Responsiveness Error - Continues

Post by rfwilliams777 » Sat Jul 19, 2014 9:15 pm

I have 8.52 Enterprise. It consistently happens every time I remote desktop into the server that I get this error. I do not get it at any other time. I have traced it to only happening at this time.

MailEnable WebMail Responsiveness

MailEnable WebMail is not responding.

MailEnable WebMail Responsiveness: Encountered an error: Timed out waiting for expected response; received:
HTTP/1.1 404 Not Found
Content-Type: text/html; charset=us-ascii
Server: Microsoft-HTTPAPI/2.0
Date: Sat, 19 Jul 2014 21:05:31 GMT
Connection: close
Content-Length: 315

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN""http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE>Not Found</TITLE>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" Content="text/html; charset=us-ascii"></HEAD> <BODY><h2>Not Found</h2> <hr><p>HTTP Error 404. The requested resource is not found.</p> </BODY></HTML>
Robert Williams, Owner
www.WWSHosting.net
#1 in MailEnable Business-Class Email Hosting - Switch to Williams Web Solutions and get your first 2 months FREE!
We can be hired to help you with your Mail Enable server, too!

webshaun
Posts: 246
Joined: Wed May 25, 2005 8:37 pm
Location: NJ
Contact:

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by webshaun » Mon Jul 21, 2014 1:23 am

I'm having the same issue, when logging in. I have another thread opened about it but no real reply from ME regarding this issue.
---
Shaun Rieman
Advanced Micro Technologies, LLC

MarkM
Posts: 20
Joined: Mon Apr 28, 2014 4:18 pm
Location: Pittsburgh, PA, U.S.A.

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by MarkM » Tue Aug 05, 2014 4:52 pm

I have been getting the same error over the last few days. So far I have 12 emails saying the same thing, only the time has changed:

MailEnable WebMail Responsiveness

MailEnable WebMail is not responding.

MailEnable WebMail Responsiveness: Encountered an error: Timed out waiting for expected response; received:
HTTP/1.1 400 Bad Request
Content-Type: text/html
Date: Tue, 05 Aug 2014 16:13:01 GMT (12:13 PM EDT)
Connection: close
Content-Length: 39

<h1>Bad Request (Invalid Hostname)</h1>


To answer Ian's list of questions -------------------------------------------------------------------------------
Error Messages most recent three at 12:13 , 12:36:59 & 12:37:10 (EDT East Coast U.S.A.)

Not sure about a browser this was in an email sent to me as the MailEnable Admin.

No Systems errors, Application Errors, Security Errors at time of these emails.

Last System event logged at 12:10 (EDT).
The WMI Performance Adapter service entered the stopped state.

Last Applications event Logger prior to error at 12:10 PM (EDT).
The description for Event ID ( 1280 ) in Source ( MELDAPS ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: 256, C:\PROGRA~2\MAILEN~1\LDAP\slapd.conf, ldap:///.


Mark

MarkM
Posts: 20
Joined: Mon Apr 28, 2014 4:18 pm
Location: Pittsburgh, PA, U.S.A.

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by MarkM » Thu Aug 07, 2014 5:54 pm

We may be on to something here. People that are having this problem are you using the Remote Desktop Connection to connect to the server hosting the MailEanable application?

We found that using Remote Desktop Connection it connect to our server (that acts as our MailEnable server). Within a couple of minutes we get two emails with the
MailEnable WebMail Responsiveness email with the HTTP/1.1 400 Bad Request as the one line.

Would be interesting to see if other errors are caused by this as well and ours is the HTTP/1.1 400 Bad Request?

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8951
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by MailEnable-Ian » Mon Aug 11, 2014 6:15 am

Hi,

The problem is that the alert tool uses the MailEnable Web mail host header binding of "mewebmail.localhost" to check the status of the site. If this does not exist or is not bound to 127.0.0.1 then it will report the notifications you are seeing.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

webshaun
Posts: 246
Joined: Wed May 25, 2005 8:37 pm
Location: NJ
Contact:

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by webshaun » Mon Aug 11, 2014 11:44 am

Can you please change the method in which this is checked so it doesn't rely on such an open, unnecessary binding? Seems like more of a bug than a feature.
---
Shaun Rieman
Advanced Micro Technologies, LLC

webshaun
Posts: 246
Joined: Wed May 25, 2005 8:37 pm
Location: NJ
Contact:

Re: MailEnable WebMail Responsiveness Error

Post by webshaun » Mon Aug 11, 2014 12:18 pm

I added that binding but it didn't fix the issue.
---
Shaun Rieman
Advanced Micro Technologies, LLC

Post Reply