Outlook 2013 still crashing using activesync :(

Discussion forum for Enterprise Edition.
Post Reply
sagelike
Posts: 309
Joined: Fri Feb 23, 2007 4:58 am

Outlook 2013 still crashing using activesync :(

Post by sagelike » Fri Nov 13, 2015 4:50 pm

I've pretty much abandoned Outlook 2013. I've deleted and reinstalled my account with 30 day sync numerous times and it works for about a month and then started crashing again.

I read somewhere that it might have something to do with video card but that isn't it either. I've built new computer, new video card, fresh Windows 7 install with Office 2013 and still the same problem.

Should I give up trying to make this work? Does anyone know if this is a ME or Outlook problem?

Thanks
G

Ehenzel1978
Posts: 98
Joined: Mon Dec 31, 2012 4:48 pm
Location: Leland, NC 28451

Re: Outlook 2013 still crashing using activesync :(

Post by Ehenzel1978 » Mon Nov 16, 2015 4:54 pm

I had a similar issue, it turned out to be that Outlook 2013 has issues with SSL, if you don't have one it will crash, or say it can't contact the server. I had one, and for whatever reason 2013 didn't like it. I ended up abandoning Outlook 2013. It works good for IMAP and POP accounts, but not Activesync, unless you are running an actual Exchange server.
Eric Henzel
IT Department
Leather Italia USA

sagelike
Posts: 309
Joined: Fri Feb 23, 2007 4:58 am

Re: Outlook 2013 still crashing using activesync :(

Post by sagelike » Mon Nov 16, 2015 5:36 pm

I do have an SSL for the server but that's discouraging news.

Interestingly, I found that I didn't have any activesync issues Windows 8 email app.

Ehenzel1978
Posts: 98
Joined: Mon Dec 31, 2012 4:48 pm
Location: Leland, NC 28451

Re: Outlook 2013 still crashing using activesync :(

Post by Ehenzel1978 » Mon Nov 16, 2015 5:47 pm

I found that as well, with the built in mail app and calendar app on both windows 8.1 and windows 10. Activesync works good on both, with or without an SSL.
Eric Henzel
IT Department
Leather Italia USA

Post Reply