Postoffice not listing/connecting after migration

cwhtest
Posts: 6
Joined: Tue Jun 12, 2018 5:42 am

Postoffice not listing/connecting after migration

Postby cwhtest » Tue Jun 12, 2018 5:52 am

Hi,

I've migrated Mailenable from one server running enterprise 3.63 to the latest 10.16 enterprise version.
The old server is using SQL mode for storing configuration and i used the provider migration utility in the new server too to convert to SQL mode. Provider migration utility is showing the following status now in new server:
--
Provider Availability Media Status
SQL server Installed Populated Active
--

However the postoffices or mailboxes are not listing in the mailenable mmc.
We are not able to connect to the mailboxes as well.
Also when we create a new postoffice, it is not showing in mmc. The files are getting created in C:\MailEnable2\Postoffices but no SQL entries nor entries in MMC are created.

Could any one help me on this?

cwhtest
Posts: 6
Joined: Tue Jun 12, 2018 5:42 am

Re: Postoffice not listing/connecting after migration

Postby cwhtest » Wed Jun 13, 2018 4:26 am

Hello,

Also is direct migration from Mailenable enterprise 3.63 to the latest 10.16 enterprise version supported?
Note that the configuration mode is SQL server.

cwhtest
Posts: 6
Joined: Tue Jun 12, 2018 5:42 am

Re: Postoffice not listing/connecting after migration

Postby cwhtest » Thu Jun 14, 2018 12:57 am

Hi,

Is anyone aware of the above issue?

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8721
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Postoffice not listing/connecting after migration

Postby MailEnable-Ian » Sun Jun 17, 2018 11:43 pm

Hi,

Did you create a 64bit ODBC DSN entry manually? The provider migration will only create the 32bit DSN.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

cwhtest
Posts: 6
Joined: Tue Jun 12, 2018 5:42 am

Re: Postoffice not listing/connecting after migration

Postby cwhtest » Mon Jun 18, 2018 9:42 am

MailEnable-Ian wrote:Hi,

Did you create a 64bit ODBC DSN entry manually? The provider migration will only create the 32bit DSN.


Yes, that is created already. Please refer the three attachments containing the image. Please let me know once you check this.
Attachments
Capture-odbc.zip
64bit odbc file
(96.98 KiB) Downloaded 25 times
Capture-sql server.JPG
proivder migration utility
Capture-sql server.JPG (47.54 KiB) Viewed 557 times
Capture-postoffice.JPG
postoffice blank listing
Capture-postoffice.JPG (59.1 KiB) Viewed 557 times

cwhtest
Posts: 6
Joined: Tue Jun 12, 2018 5:42 am

Re: Postoffice not listing/connecting after migration

Postby cwhtest » Mon Jun 18, 2018 9:43 am

MailEnable-Ian wrote:Hi,

Did you create a 64bit ODBC DSN entry manually? The provider migration will only create the 32bit DSN.


Please check the above zip file named "Capture-odbc.zip" containing the image.

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8721
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Postoffice not listing/connecting after migration

Postby MailEnable-Ian » Tue Jun 19, 2018 3:09 am

Hi,

Are there any errors reported within the Windows event log? If you run the MailEnable diagnostic report are there reported failures for SQL database connectivity? The next step would be to lodge a support ticket via the MailEnable support form and provide a technician with access to the server via RDP login or Teamviewer.

https://www.mailenable.com/support/step1.asp
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests