MailEnable & AWStats

Discussion, support and announcements for third party applications that work with MailEnable.
Post Reply
cassius
Posts: 338
Joined: Tue Mar 11, 2003 2:29 pm
Location: Indianapolis, IN

Post by cassius » Wed Oct 01, 2003 12:45 pm

Mine isn't working. It's saying only one line found and it's corrupted. When I run the converter directly with "melogconvert c:\progra~1\mailen~1\logging\smtp\ex030930.log" I get this:

Request for the permission of type System.Security.Permissions.FileIOPermission,
mscorlib, Version=1.0.5000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089
failed.

I verified that the log file actually exists. And it's yesterday's log so ME shouldn't have it open any longer. Any ideas?

karlgram
Posts: 9
Joined: Fri Sep 26, 2003 6:13 pm

Post by karlgram » Wed Oct 01, 2003 9:02 pm

Hmm, looks like a .NET framework problem to me. Please verify that you have the last .NET framework installed (it's version 1.1 if I'm not mistaken).

brashquido
Posts: 72
Joined: Thu Jul 24, 2003 8:48 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by brashquido » Wed Oct 01, 2003 10:43 pm

Excellent :D !! I had actually statred writting a Perl script that did this, but hadn't gotten very far, and now someone has beaten me to it :P . I can't wait to give this a try!

cassius
Posts: 338
Joined: Tue Mar 11, 2003 2:29 pm
Location: Indianapolis, IN

Post by cassius » Thu Oct 02, 2003 12:29 pm

I do. I just installed it from windowsupdate yesterday, I downloaded it just for your script (I don't use .net for anything else). And I'm logged in as administrator. Any other ideas?

Guest

Post by Guest » Mon Oct 06, 2003 3:50 pm

Yep, there was a problem with the date format if you logged 2003 instead of just 03. I fixed it and a new version is available.

If this does not fix your problem, please send me your log file so I can have a look.

karlgram
Posts: 9
Joined: Fri Sep 26, 2003 6:13 pm

Post by karlgram » Mon Oct 06, 2003 3:51 pm

That last message was mine, forgot to log in on this forum. They should make that mandatory :wink:

Karl

Waldek

Post by Waldek » Sun Oct 26, 2003 3:44 pm

Hi karlgram,

I have a problem with a wrong e-mail size (everyone have size 43 bytes)

I use:
- MailEnable Standard 1.71
- AWStats 5.9
- MELogConvert 1.0.1374.16708

Can you help me ?

thanks

karlgram
Posts: 9
Joined: Fri Sep 26, 2003 6:13 pm

Post by karlgram » Thu Oct 30, 2003 10:14 pm

Can you send me your log file? My emailadres is in my profile...

rvissers

info

Post by rvissers » Mon Nov 03, 2003 6:14 am

I am getting this error...anybody have any ideas:

Error: Command for pipe 'd:\progra~1\awstats\tools\melogconvert.exe d:\Progra~1\MailEn~1\Loggin\SMTP\ex021102.log | ' failed

rmercier
Posts: 11
Joined: Sat May 17, 2003 4:28 pm
Location: Ontario, Canada

tried to download; file is empty

Post by rmercier » Fri Nov 07, 2003 2:34 pm

I tried to d/l the .zip file and it was empty... Any ideas?

rvissers

nothing

Post by rvissers » Fri Nov 28, 2003 9:41 pm

Still can't get it working...same error...anybody have any ideas?

rikard
Posts: 4
Joined: Mon Oct 20, 2003 7:50 am

Post by rikard » Wed Dec 17, 2003 2:13 pm

Waldek wrote:Hi karlgram,

I have a problem with a wrong e-mail size (everyone have size 43 bytes)

I use:
- MailEnable Standard 1.71
- AWStats 5.9
- MELogConvert 1.0.1374.16708

Can you help me ?

thanks
I have the same problem, did someone find the solution?

/rikard

sa

Post by sa » Sat Dec 20, 2003 9:21 am

I get this error when I try to run (update) the awstats conf file.
Error: Command for pipe 'c:\awstats\tools\melogconvert.exe C:\MailEnable\Logging\SMTP\ex031219.log | ' failed

Setup ('C:\AWStats\wwwroot\cgi-bin\awstats.mailenable2.conf' file, web server or permissions) may be wrong.

Any ideas?
I tried giving "everyone" permissions to the "MElogconverter" as well as the conf file... but that didn't work.

Brett Rowbotham
Posts: 542
Joined: Mon Nov 03, 2003 7:48 am
Location: Cape Town

43 byte problem

Post by Brett Rowbotham » Tue Jan 06, 2004 7:00 am

It would appear that the log converter is reading the sc-bytes entry for successful email receipt (which is always 43 bytes) instead of the cs-bytes entry which has the correct size of the email. Any plans for an update to fix this ?

Apart from the size problem, the log converter works very well for me and we are seeing some amazing statistics that we would never have discovered. Thanks Karl.

brekkjen
Posts: 4
Joined: Mon Dec 16, 2002 8:23 am

Post by brekkjen » Tue Jan 06, 2004 12:30 pm

sa wrote:I get this error when I try to run (update) the awstats conf file.
Error: Command for pipe 'c:\awstats\tools\melogconvert.exe C:\MailEnable\Logging\SMTP\ex031219.log | ' failed

Setup ('C:\AWStats\wwwroot\cgi-bin\awstats.mailenable2.conf' file, web server or permissions) may be wrong.

Any ideas?
I tried giving "everyone" permissions to the "MElogconverter" as well as the conf file... but that didn't work.
Check to see that you have daily logging in mailenable. If not the filename will be wrong.

Post Reply