[Temp. Fixed][Webmail] startup page causing loading screen

Discussion forum for Enterprise Edition.
Post Reply
atdino
Posts: 26
Joined: Fri Jul 13, 2007 6:41 am

[Temp. Fixed][Webmail] startup page causing loading screen

Post by atdino » Wed Nov 07, 2007 4:06 am

anywhere can I reset the startup page option? thanks

-------------

tested with my own account, when i changed the startup options to Contacts, it will cause loading screen = I never get to the webmail

client.js (line 1337)

frmContacts.ChangeSource is not a function
_getXMLHTTPRequest()LIBAjax.js (line 5)
AJAXHandler()LIBAjax.js (line 2)
getHandlerFromMethod("LIST-CONTACTS", "Source=0&IPP=50&Page=1&Groups=1&SortField=FullName&SortOrder=Asc")LIBAjax.js (line 30)
LIBAjax_ServerRequest("LIST-CONTACTS", "Source=0&IPP=50&Page=1&Groups=1&SortField=FullName&SortOrder=Asc", false, undefined)LIBAjax.js (line 39)
ServerRequest("LIST-CONTACTS", "Source=0&IPP=50&Page=1&Groups=1&SortField=FullName&SortOrder=Asc", false, undefined)list.aspx (line 133)
ListContacts(0)list.aspx (line 1064)
SelectSource(0)list.aspx (line 722)
PageLoad()list.aspx (line 1585)
onload(load )list.aspx (line 1)
[Break on this error] {ddlSource.selectedIndex=0;SetRightPanelTitle(ddlSource.options[ddlSource.select...
Last edited by atdino on Wed Nov 07, 2007 4:29 am, edited 1 time in total.

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8968
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Wed Nov 07, 2007 4:19 am

Hi,

This is strange behaviour. Before setting the account summary page to the "contacts" page. Did you experience problems listing contacts?

Navigate to the following location within the MaiEnable installation path:

C:\program files\MailEnable\Config\postoffices\(postofficename)\MAILBOXES\(mailboxname)\

and locate the (mailboxname).sys file. Open the file up in notepad and remove the following line if present:

WebMail-StartupPage=contacts

Save the file and try to login to webmail

regards,

MailEnable Support.

atdino
Posts: 26
Joined: Fri Jul 13, 2007 6:41 am

thanks for quick reply

Post by atdino » Wed Nov 07, 2007 4:28 am

thanks, temporary solved this, i can verify this case, so startup page, the contact is not working.

i think calendering too, if the server did not enable calender

thank you.

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8968
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Wed Nov 07, 2007 4:43 am

Hi,

Ok we are aware of a problem where if you set the account summary page to "contacts" or "calendering" and then disable the "contacts" and "calendering" options within the webmail properties, it will cause the problem you have experienced. This is logged in our issue register and will be addressed for the upcoming release.

regards,

MailEnable Support.

SpammersMustDie
Posts: 8
Joined: Thu Dec 06, 2007 6:17 pm

Post by SpammersMustDie » Thu Dec 06, 2007 6:23 pm

I have calendering enabled and this is still an issue.

Setting startup to 'Contacts' leads to the perpetual loading screen.

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8968
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Thu Dec 06, 2007 10:32 pm

Hi,
I have calendering enabled and this is still an issue.

Setting startup to 'Contacts' leads to the perpetual loading screen.
Can you please indicate which version of MailEnable Enterprise version 3 you are running.

regards,

MailEnable Support.

SpammersMustDie
Posts: 8
Joined: Thu Dec 06, 2007 6:17 pm

Post by SpammersMustDie » Thu Dec 06, 2007 10:37 pm

Just installed 3.04 as an upgrade from 2.37

MailEnable-Ben
Posts: 5858
Joined: Fri Jan 16, 2004 6:49 am
Location: Melbourne

Post by MailEnable-Ben » Fri Dec 07, 2007 2:49 am

Hi, this is a fix due in the next minor release. It will be version 3.05 and is currently in Beta if you want to try the change at;

http://www.mailenable.com/enterprise305.exe
Regards,

Product Services
MailEnable Pty Ltd

To keep track of all ME company updates and version releases you should subscribe to the MailEnable list at http://www.mailenable.com or the RSS feed http://www.mailenable.com/rss.

SpammersMustDie
Posts: 8
Joined: Thu Dec 06, 2007 6:17 pm

Post by SpammersMustDie » Fri Dec 07, 2007 4:38 pm

Installed the Beta (3.05) and that seems to have fixed this issue.

Post Reply