Thunderbird not finding messages in IMAP search

Discussions on webmail and the Professional version.
Post Reply
MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Thunderbird not finding messages in IMAP search

Post by MrByte » Fri Mar 21, 2008 7:51 pm

Hello,
I have noticed that with Thunderbird (not sure if with other mail clients as well) when doing a search for a string in body of message (subject works) it returns no messages, whereas if i do it trough the webmail interface it correctly returns the messages. Am I missing something here or is this a known issue?
Thanks
.MrByte

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9145
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Mon Mar 24, 2008 10:32 pm

Hi,

Does the above issue occur within Outlook?

regards,

MailEnable Support.

MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Post by MrByte » Mon Mar 24, 2008 10:40 pm

MailEnable-Ian wrote:Hi,

Does the above issue occur within Outlook?

regards,

MailEnable Support.

I tried with Outlook 2007, but it prefetches all, dpoing the search locally instead of on the server.....
.MrByte

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9145
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Tue Mar 25, 2008 2:40 am

Hi,

I have managed to simulate the behaviour and have raised a defect within our internal register for further investigation by the developers. Will update the thread when we have further information.

regards,

MailEnable Support.

MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Post by MrByte » Tue Mar 25, 2008 12:13 pm

Great news Ian. Thanks!
.MrByte

MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Post by MrByte » Sat Mar 29, 2008 11:57 am

any updates?
.MrByte

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9145
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Tue Apr 15, 2008 5:52 am

Hi,

Please apply the following IMAP patch as it may help resolve your problems. Follow the steps below on how to apply the patch:

Download patch from this link:
http://www.mailenable.com/beta/MEIMAPS_080412.zip

To install:

1) Stop your IMAP service
2) Rename the MEIMAPS.EXE file in the Mail Enable\bin directory. This will allow you to roll back this update if it does not improve matters for you
3) Extract the attached file to the Mail Enable\bin directory
4) Start the IMAP service

regards,

MailEnable Support.

MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Post by MrByte » Tue Apr 15, 2008 6:18 pm

One one side, yes, the search now works, but then onj the other side, same as I reported with the 041 patch, I can not delete anything via Thunderbird. It moves it to the Trash folder (actually copies it) and then it does NOT remove it from the Inbox.
So, issue not resolved yet.
.MrByte

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9145
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Tue Apr 22, 2008 1:01 am

Hi,

Ok there is another revised version of the service. Please follow the steps below on how to apply the patch:

Download patch from this link:
http://www.mailenable.com/beta/MEIMAPS_080418.zip

To install:

1) Stop your IMAP service
2) Rename the MEIMAPS.EXE file in the Mail Enable\bin directory. This will allow you to roll back this update if it does not improve matters for you
3) Extract the attached file to the Mail Enable\bin directory
4) Start the IMAP service
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Post by MrByte » Tue Apr 22, 2008 10:45 am

Ian
the one I received and that seems to wrk from Ben is ver 080422 or was that a naming issue?
.MrByte

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9145
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Tue Apr 22, 2008 11:18 pm

Hi,

Yes, you have correct the one that was issued by Ben as it is the latest revision of the IMAP service.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

MrByte
Posts: 663
Joined: Tue Nov 11, 2003 5:33 pm
Location: Florida, USA

Post by MrByte » Wed Apr 23, 2008 12:41 am

and it has fixed all the issues I was experiencing :)
.MrByte

Post Reply