Cannot send mail to a particular domain

Discussion forum for Enterprise Edition.
Post Reply
sbpascal
Posts: 16
Joined: Wed Jun 04, 2008 2:47 pm

Cannot send mail to a particular domain

Post by sbpascal » Fri Oct 23, 2009 12:37 am

I am using version 4 enterprise, and i cannot send mail to a particular domain. The email just sits in the outgoing smtp queue

Viewing the message trace result for one on the messages in the queue shows.. Please help. The real domain and target domain have been changed acordingly.

Fork/Split: Message ID [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] requeued/split into 1 messages for delivery to target domains.
Queued: Message ID [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] queued for delivery to the domain [targetdomain.com] at the SMTP Outbound Queue with a new Message ID of [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI]

Status: SMTP Outbound Delivery details for Message ID [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] to domain [targetdomain.com] follow below:
10/22/09 16:40:56 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 916 207.42.135.83 CONN 220 spam-trap.targetdomain.com ESMTP (cae2683f6253c6f02d0f7f781ebaa0d4) 0 73 Email check
10/22/09 16:40:58 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 916 207.42.135.83 EHLO EHLO mail.localdomain.com 421 5.5.2 Syntax error (command line too long) 18 48 Email check
10/22/09 16:45:02 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 916 207.42.135.83 QUIT QUIT - 6 0 Email check
10/22/09 17:10:41 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 1132 207.42.135.83 CONN 220 spam-trap.targetdomain.com ESMTP (cae2683f6253c6f02d0f7f781ebaa0d4) 0 73 Email check
10/22/09 17:10:41 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 1132 207.42.135.83 EHLO EHLO mail.localdomain.com 421 5.5.2 Syntax error (command line too long) 18 48 Email check
10/22/09 17:13:38 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 1132 207.42.135.83 QUIT QUIT - 6 0 Email check
10/22/09 18:59:40 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 644 207.42.135.83 CONN 220 spam-trap.targetdomain.com ESMTP (cae2683f6253c6f02d0f7f781ebaa0d4) 0 73 Email check
10/22/09 18:59:41 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 644 207.42.135.83 EHLO EHLO mail.localdomain.com 421 5.5.2 Syntax error (command line too long) 18 48 Email check
10/22/09 18:59:41 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 644 207.42.135.83 QUIT QUIT - 6 0 Email check
10/22/09 19:29:31 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 676 207.42.135.83 CONN 220 spam-trap.targetdomain.com ESMTP (cae2683f6253c6f02d0f7f781ebaa0d4) 0 73 Email check
10/22/09 19:29:31 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 676 207.42.135.83 EHLO EHLO mail.localdomain.com 421 5.5.2 Syntax error (command line too long) 18 48 Email check
10/22/09 19:32:09 SMTP-OU 3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI 676 207.42.135.83 QUIT QUIT - 6 0 Email check


Debug delivery information for Message ID [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI]
10/22/09 16:40:53 ME-I0018: [395370D93C3C457D95AF09B3BF435920.MAI] Outbound message from ([SMTP:me@localdomain.com]) requeued as [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] to the target domain [targetdomain.com]
10/22/09 16:40:54 ME-I0026: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Sending message
10/22/09 16:45:02 ME-E0010: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Outbound Error receiving response from remote server (error 10060) after 244125 milliseconds. Server Response: (-). System timeout value is a maximum of 1000000 milliseconds.
10/22/09 16:45:02 ME-E0059: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Message Delivery Failure. Attempt (1): Domain (targetdomain.com) returned temporary error for email. Message has been requeued.
10/22/09 17:10:40 ME-I0026: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Sending message
10/22/09 17:13:38 ME-E0010: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Outbound Error receiving response from remote server (error 10060) after 176938 milliseconds. Server Response: (-). System timeout value is a maximum of 1000000 milliseconds.
10/22/09 17:13:38 ME-E0059: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Message Delivery Failure. Attempt (3): Domain (targetdomain.com) returned temporary error for email. Message has been requeued.
10/22/09 18:59:33 ME-I0026: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Sending message
10/22/09 18:59:41 ME-E0010: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Outbound Error receiving response from remote server (error 10054) after 15 milliseconds. Server Response: (-). System timeout value is a maximum of 1000000 milliseconds.
10/22/09 18:59:41 ME-E0059: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Message Delivery Failure. Attempt (1): Domain (targetdomain.com) returned temporary error for email. Message has been requeued.
10/22/09 19:29:31 ME-I0026: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Sending message
10/22/09 19:32:09 ME-E0010: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Outbound Error receiving response from remote server (error 10060) after 157609 milliseconds. Server Response: (-). System timeout value is a maximum of 1000000 milliseconds.
10/22/09 19:32:09 ME-E0059: [3F8FF4FA333D44AD81D76DE8F0035E40.MAI] Message Delivery Failure. Attempt (3): Domain (targetdomain.com) returned temporary error for email. Message has been requeued.

MailEnable-Ben
Posts: 5858
Joined: Fri Jan 16, 2004 6:49 am
Location: Melbourne

Post by MailEnable-Ben » Mon Oct 26, 2009 12:54 am

Hi, ssems a bit strange have not seen this before and a test from here meant we did not receive any error. Can you test again and ensure you have disabled any Firewalls or Proxies and see if that helps.

If not then you will need to submit a support ticket via the MailEnable web site and send through the complete logs for the SMTP service for a day where this error is occurring.
Regards,

Product Services
MailEnable Pty Ltd

To keep track of all ME company updates and version releases you should subscribe to the MailEnable list at http://www.mailenable.com or the RSS feed http://www.mailenable.com/rss.

sbpascal
Posts: 16
Joined: Wed Jun 04, 2008 2:47 pm

FIXED

Post by sbpascal » Mon Nov 02, 2009 4:39 pm

After thorough testing, I contacted the mail administrator of the remote domain and he informed me that they are using MS exchange server, A quick google search of the problem provided him with the modifications for his isa server . ISA server was the cause in this case.

tmorg
Posts: 64
Joined: Tue Aug 12, 2008 7:43 pm
Location: USA

Post by tmorg » Tue Nov 03, 2009 1:04 pm

I have seen this same issue to at least 3 Exchange servers and have yet to find a fix nor have the Exchange Admins. I'm running ME 4.14 on Win2003 Server latest Service Packs.

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9166
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Post by MailEnable-Ian » Wed Nov 04, 2009 1:31 am

Hi,

Try and review the following Microsoft article: http://support.microsoft.com/kb/312213
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Post Reply